Stenograme cu Mircea Băsescu în dosarul Portul Constanța: „Ne faceți nouă un serviciu pentru că nu se poate fura // Da. Asta e o problemă”

Publicat: 12 06. 2013, 13:34
Actualizat: 30 04. 2015, 17:01

În dosarul Portul Constanța, procurorii au inserat și o stenogramă în care fratele președintelui Băsescu, Mircea Băsescu vorbește cu fostul secretar general al MAI, Laurențiu Mironescu. În finalul discuției, Laurențiu Mironescu se plânge că în România nu se mai poate fura.

În acest dosar fostul secretar general al MAI Laurențiu Mironescu, senatorul Mircea Banias, Eugen Bogatu, fost director al Direcției Domenii Portuare din cadrul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța și  alte 36 de persoane, inspectori vamali, intermediari și reprezentanți ai unor firme, au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție. Aceștia au fost acuzați de constituirea unui grup infracțional care controla activitățile de import-export din cadrul Direcției regionale vamale Constanța, prin perceperea unor sume de bani pentru procesarea vamală a mărfurilor, indiferent dacă erau introduse licit sau ilicit.

În ziua de 09.05.2011 la ora 17:21 Laurențiu Mironescu îl sună pe un bărbat, identificat ca fiind Mircea Băsescu

Mircea Băsescu: Alooo!
Laurențiu Mironescu: Am onoarea, am onoarea! Ce faceți domnu comandant?
Mircea Băsescu: Domne, e unii care muncește, domne! Nu e la…, stat, la stat ăștia cu statul (se amuză n.l.)
Laurențiu Mironescu: Noi muncim, noi muncim… Șefu , cum e? A început să se livreze?
Mircea Băsescu: Ăăăă, nu știu sigur, dar în orice caz, a fost un… A, da! Mi se pare că a făcut ș-o  comandă.
Laurențiu Mironescu: Da, da, da, 10000 pe săptămână sau nu știu, deocamdată, da…. încet-încet o să… o să mai… rezolvăm subiectul.
Mircea Băsescu: Da. În orice caz a fost domnul ăla aicea.
Laurențiu Mironescu: Da? Îhm.
Mircea Băescu: I-am arătat omului ce facem, cum facem, nu știu ce. Nu, m-am înțeles bine cu el.
Laurențiu Mironescu: Bun, acuma noi o să facem pârtie pe subiectul ăsta și după aia o să vedem și pe la minister vecine.
Mircea Băsescu: Vecine, da.
Laurențiu Mironescu: Domne să știți că… cum să zic eu ne faceți nouă un serviciu pentru că nu se poate fura.
Mircea Băsescu: Da, asta e o problemă.
Laurențiu Mironescu: Da, știți? (se amuză și el n.l) Și în țara asta… În țara asta e principalul lucru care tre să-l fac. Da… Asta-i situația, asta-i situația. Bine domnu comandant, mă bucur că v-am auzit. Numai bine, să trăiți!
Mircea Băsescu: Și eu! La revedere!