SUA își vor testa în ianuarie cea mai nouă tehnologie antirachetă, simulând un atac iranian

Publicat: 16 02. 2012, 10:03
Actualizat: 27 02. 2012, 20:29
Agenția americană de Apărare Antirachetă va simula apărarea Statelor Unite în fața unui atac iranian cu rachete, în ianuarie, în cadrul unui exercițiu în care va fi folosită cea mai nouă tehnologie antirachetă, au anunțat oficiali ai Pentagonului, citați de CNN.

Agenția americană de Apărare Antirachetă va simula apărareaStatelor Unite în fața unui atac iranian cu rachete, în ianuarie,în cadrul unui exercițiu în care va fi folosită cea mai nouătehnologie antirachetă, au anunțat oficiali ai Pentagonului, citațide CNN. Testele anterioare s-au concentrat asupra unei traiectoriia rachetelor care simulează un atac din partea Coreei de Nord, însătestul din ianuarie va avea o traiectorie și o distanțăasemănătoare celor ale unei rachete balistice intercontinentalelansate din Iran.

În același timp, agenția își va testa noua tehnologie”Capability-2″, cu un software actualizat și senzori montați îninteriorul unei rachete interceptoare care va fi lansată împotrivaunei false rachete iraniane. Tehnologia Capability-2 esteproiectată să înlocuiască în cele din urmă actuala dotare tehnicăpe care Statele Unite o au la cele două baze antirachetă dinCalifornia și Alaska, potrivit lui Rick Lehner, purtător de cuvântal Agenției de Apărare Antirachetă.

La testul programat în ianuarie, falsa rachetă iraniană va filansată de la o rampă a Agenției amplasată în Insulele Marshall dinPacificul de Sud, iar racheta interceptoare va pleca de la bazaaeriană Vandenberg din California, a precizat Lehner.

Mediafax