Șuier, câinele polițist, ne învață cum să purtăm corect masca de protecție (GALERIE FOTO)

Publicat: 31 07. 2020, 08:53
Actualizat: 31 07. 2020, 09:03

Ca să îi învețe pe români cum să poarte corect masca de protecție, Ministerul de Interne a apelat la serviciile câinelui polițist ȘUIER, celebru pentru aparițiile sale pe Facebook.

ȘUIER ne învață cum să purtăm masca de protecție

Ciobănescu german Șuier, unul dintre cei mai cunoscuți câini polițiști, specializat în depistarea drogurilor, a fost fotografiat în ipostazele greșite, dar și în varianta corectă de purtare a măștii de protecție în pandemie.

Colajul foto a făcut furori pe pagina de Facebook a MAI. Polițistul care îi este partener povestește că i-a pus acest nume doarece, atunci când era pui, câinele scotea un șuierat, în loc de lătrat.

Șuier a făcut parte și din dispozitivul de polițiști care l-a primit pe Papa Francis în România.

E oficial! Masca a devenit obligatorie la mare în România, în spații deschise

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa a decis, joi după-amiază, instituirea unei măsuri suplimentare de protecţie împotriva infectării cu SARS-Cov-2 ce prevede purtarea măştii de către persoanele ce frecventează zonele de promenadă din staţiunile turistice, a declarat prefectul George Niculescu.

Așadar, masca se va purta și în spațiile deschise de la mare!

Potrivit prefectului George Niculescu, în toate staţiunile turistice litorale de interes naţional, în zonele tradiţionale unde se creează aglomerări, precum esplanadele din Eforie, Mamaia Năvodari, Costineşti sau Constanţa, se instituie obligativitatea purtării măştilor chirurgicale de protecţie în intervalul orar 18,00-24,00.

”Cu unanimitate a fost votată, în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), propunerea venită din partea DSP Constanţa de introducere a obligativităţii purtării măştii în spaţii deschise, în care se formează aglomerări, în spaţii deschise, în care distanţa fizică de doi metri între persoane nu se poate respecta, aşa cum este în pieţe, oboare, târguri, curţile exterioare lăcaşelor de cult, peroanele gărilor, staţiile de autobuz, etc.

Pentru zonele de promenadă care se află în judeţul Constanţa, în toate staţiunile turistice de interes naţional, zone tradiţionale unde se creează aglomerări la Eforie, Mamaia şi celelalte staţiuni turistice din judeţ, se introduce obligativitatea purtării măştilor de protecţie în intervalul orar 18,00-24,00.