Surpriza avută de polițiștii de la Rutieră, după ce l-au oprit în trafic pe șeful CJ Călărași. Ce a făcut acesta după ce a prezentat actele

Publicat: 28 10. 2017, 15:28

Purtătorul de cuvânt al IPJ Călărași, Florentina Dobre, a declarat, pentru MEDIAFAX, că un bărbat în vârstă de 49 de ani a fost oprit, joi seara, în trafic.

„Nu a fost urmărit în trafic, a fost oprit în urma unui control de rutină efectuat de polițiști, la care acesta a oprit, după care și-a continuat deplasarea, fiind găsit ulterior la domiciliul dânsului. A fost sancționat contravențional, patru puncte amendă, 580 de lei și i s-a reținut permisul de conducere pentru 30 de zile, pentru nerespectarea indicațiilor polițiștului rutier. Măsura se poate lua și în lipsă, contravenientul nu trebuie să fie de față. Nu s-a reușit un dialog cu acesta, deci nu au fost recoltate probe biologice de sânge. S-a discutat cu un procuror din cadrul Parchetului dacă fapta ar întruni elementele constitutive ale unei infracțiuni și s-a considerat că nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii, fapt pentru care colegii mei au procedat la întocmirea procesului verbal de contravenție”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Călărași.

Surse din cadrul Poliției au spus că bărbatul oprit în trafic este președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță. Acesta, după ce le-a dat polițiștilor documentele, a plecat către casă, nerespectând indicațiile agenților care îi spuseseră să rămână în mașină până la finalizarea verificărilor.

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, nu a putut fi contactat.