SURPRIZA USL pentru Băsescu, după actualizarea listelor electorale. Stroe: „Vor fi modificări MAJORE care pot modifica situația la Curtea Constituțională”

Publicat: 19 08. 2012, 20:07
Actualizat: 08 07. 2016, 19:17

Dacă ieri anunța o „surpriză” în urma actualizării listelor electorale, astăzi ministrul delegat pentru Administrație, Radu Stroe, a dezvăluit că datele venite din teritoriu sunt de natură să modifice situația la Curtea Constituțională, afirmând că în urma centralitării făcute „vor fi modificări majore”.

„Este o categorie importantă de cetățeni ale căror acte de identitate sunt expirate de ani de zile. Mai sunt apoi cei de afară. Vor fi modificări majore”, a spus ministrul delegat pentru Administrație.

Întrebat dacă modificările sunt de natură să răstoarne situația la Curtea Constituțională, Stroe a răspuns: „Da”.

Ministrul de Interne, Mircea Dușa, a evitat să dea lămuriri suplimentare, susținând că toate datele vor fi transmise Curții Constituționale. „Vom transmite Curții Constituționale informațiile despre felul în care trebuiau actualizate listele la 10 iulie. Aceasta (validarea sau invalidarea referendumului – n.r.) va aprecia Curtea Constituțională”, a spus Dușa, la RTV.

Curtea Constituțională a solicitat, pe 14 august, Guvernului să comunice, până la 21 august, listele electorale permanente actualizate până la data de 10 iulie.

Plenul Curții Constituționale a dispus preschimbarea termenului de dezbateri, de la data de 31 august, la data de 21 august.