Sute de oameni au protestat în fața spitalului din Satu Mare, acuzându-i pe medici că ”au ucis” un tânăr

Publicat: 28 11. 2016, 12:54

Bărbatul fusese internat la UPU în stare de inconștiență, însă apoi a fost trimis acasă. Abia a doua zi, când a ajuns la terapie intensivă, medicii au descoperit că are o fractură craniană.

Oamenii au venit la unitatea de primiri urgențe din Satu Mare purtând măști cu mesaje precum „UPU ucide!”, sau „Alo, 112!”. Fiecare a aprins câte o lumânare în memoria celui care a fost ucis, după cum spun protestatarii, de nepăsarea medicilor, scrie b1. „Am venit să tragem un semnal de alarma împotriva incompetenței”, a susținut unul dintre protestatari.

Să discute cu protestatarii a venit și managerul Spitalului Județean din Satu Mare, Marcela Papici, care a dat asigurări că cei vinovați de moartea tânărului vor plăti. Oamenii veniți la protest au acuzat-o, însă, că face doar un joc de imagine.

Tânărul de 31 de ani a murit la secția de Terapie Intensivă după ce a fost în primă fază la UPU, adus cu o ambulanță în stare de inconștiență. Deși ar fi trebuit să-i facă o investigație cu computerul tomograf, medicii au invocat că este beat și când și-a revenit l-au trimis acasă. Bărbatul a revenit la spital a doua zi, când s-a descoperit că are o fractură craniană.