Sute de sălăjeni patinează pe lacul Vârșolț fără să țină cont că gheața ar putea ceda

Publicat: 15 02. 2012, 11:45
Actualizat: 10 06. 2012, 21:28
Câteva sute de sălăjeni, inclusiv copii, au ieșit azi pentru a doua oară în această iarnă, să patineze pe un lac înghețat, fără să țină seama că gheața ar putea ceda și fără ca în zonă să fie asigurată protecție specializată pentru cazurile de urgență,

Câteva sute de sălăjeni, inclusiv copii, au ieșit azi pentru a doua oară în această iarnă, să patineze pe un lac înghețat, fără să țină seama că gheața ar putea ceda și fără ca în zonă să fie asigurată protecție specializată pentru cazurile de urgență.

Gheorghe Labo, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Porolissum Sălaj, a declarat azi că gestul este unul făcut din inconștiență și că echipajele ar avea nevoie de 20-25 de minute ca să ajungă în zonă în cazurile de urgență.

"Nu înțeleg de ce oamenii nu realizează cât de periculos este ceea ce fac. Lacul este înghețat, dar gheața poate ceda oricând. Este un risc inutil, la care probabil nimeni nu se gândește. Fac totul pe propria răspundere. Noi nu avem în zonă echipaje care să poată interveni dacă, Doamne ferește, se întâmplă ceva. Cele mai apropiate echipaje ale ISU Sălaj care ar putea interveni în situații limită se află la Zalău și Șimleu Silvaniei și ar avea nevoie de 20-25 de minute ca să ajungă la Vârșolț", a spus Gheorghe Labo.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro