Tânăr cercetat pentru furt după ce și-a vândut de două ori mașina și a furat-o de la proprietari

Publicat: 24 10. 2012, 17:20
Actualizat: 31 03. 2019, 04:55

Un tânăr de 26 de ani, din localitatea ialomițeană Cocora, este cercetat pentru furt calificat, după ce și-a vândut de două ori autoturismul și l-a furat tot de două ori de la proprietari, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanților IPJ Ialomița, prima dată tânărul a comercializat mașina unei persoane fizice și, ulterior, a furat autoturismul, după care l-a dus la o firmă de dezmembrări auto, de unde l-a furat, inducându-l în eroare pe paznicul unității.

„Agenții postului de Poliție Perieți s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un tânăr de 26 ani din localitatea Cocora a sustras un autoturism dintr-o societate comercială cu profil dezmembrări auto, societate administrată de un bărbat de 32 ani, din comuna Perieți. Din cercetările efectuate de polițiști s-a stabilit că administratorul societății a cumpărat de la suspect autoturismul contra sumei de 1.500 lei, iar ulterior acesta s-a dus la parcul de dezmembrări și l-a indus în eroare pe paznic, spunându-i că a fost trimis de administrator să ia autoturismul. Astfel, folosindu-se de cheile pe care le păstrase, suspectul a sustras autoturismul. Prin extinderea cercetărilor s-a stabilit că tânărul a vândut anterior același autoturism altui bărbat de 34 ani, din Cocora, contra sumei de 1.660 de lei”, se arată în comunicatul IPJ Ialomița.

Autoturismul a fost identificat de polițiști, cercetările fiind continuate pentru stabilirea împrejurărilor comiterii faptei, fiind întocmit dosar penal pentru furt calificat.