Tânăr lovit de un polițist în uniformă, în gara din Băile Tușnad. Agentul este acum cercetat disciplinar

Publicat: 27 07. 2022, 14:58
Actualizat: 27 07. 2022, 14:59

This browser does not support the video element.

Internetul continuă să scoată la suprafață cazurile inadmisibile din România. Este vorba despre cazul unui polițist care lovește un tânăr, punându-l să stea în genunchi.

Evenimentul s-a petrecut în Harghita, în gara din Băile Tușnad, motiv pentru care autoritățile au decis ca vinovatul, mai exact, polițistul, să fie cercetat disciplinar.  Scena din gară a fost surprinsă de un călător din tren, acesta a filmat reacția polițistului, care l-a lovit pe tânăr în cap și spate, apoi l-a încătușat.

Videoclipul a devenit viral pe internet foarte repede, astfel încât oamenii au aflat repede de acest incident pe care l-au considerat scandalos.

Polițistului i se va deschide o anchetă disciplinară

În momentul de față nu se știe de la ce a pornit conflictul, dar potrivit martorilor, polițiștii au luat cu forța doi tineri din tren. Unul dintre tineri a fost eliberat, iar celălalt a fost încătușat de către polițistul agresiv.

De asemenea, reprezentanții Sediului Poliției Județene Harghita, au transmis că polițiștii din videoclip nu sunt colegii lor.

Purtătoarea de cuvânt, Maria Plumbu, a transmis că se iau măsuri cu privire la acest incident, și că respectivii polițiști sunt din județul Brașov, angajați ai poliției transporturilor, potrivit Observator.

Totuși, responsabilului i se deschide o anchetă disciplinară și s-au inițiat proceduri împotriva acestuia.  Deocamdată nu există alte informații oficiale cu privire la acest caz.