Tânăra care a ucis un preot din Chiajna după ce a condus băută și fără permis, arestată

Publicat: 20 10. 2014, 20:12
Actualizat: 29 09. 2018, 02:10

Conform surselor citate, Oana Cornelia Popa a fost arestată pentru 30 de zile de magistrații Judecătoriei Buftea, după ce, duminică dimineață l-a accidentat mortal, la Chiajna, pe preotul Ilie Chișcari, de 30 de ani, care plecase pe jos spre biserică, unde urma să oficieze slujba de duminică.

Potrivit anchetatorilor, tânăra a petrecut noaptea de sâmbătă spre duminică în mai multe cluburi din București, împreună cu prietenul ei și mai mulți amici.

Spre dimineață, prietenul tinerei s-a urcat la volanul mașinii sale, cu toate că era băut, iar fata s-a așezat în dreapta, șoferul conducându-i la casele lor pe cei trei prieteni cu care petrecuseră.

După ce au rămas doar ei doi, deși era băută și nu are permis, Oana Popa a trecut la volan și a plecat către locuința ei din Chiajna. Pe drum, l-a accidentat însă mortal pe preot.

În urma verificării cu alcooltestul, a reieșit că fata avea o concentrație de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, ea a fost condusă la Institutul Național de Medicină Legală (INML) pentru recoltarea de probe biologice.

Tânăra a fost reținută și arestată preventiv de magistrații Judecătoriei Buftea, în timp ce prietenul ei, care a lăsat-o să conducă, este cercetat în libertate pe motiv că și-a pus autoturismul la dispoziția unei persoane despre care știa că nu are permis de conducere.