Tânărul care conducea băut și a accidentat mortal un pieton a fost arestat. A încercat să-i păcălească pe polițiști cu ajutorul tatălui său

Publicat: 16 04. 2015, 13:00

Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Sergiu Mihai Țâmpău, pentru ucidere din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și părăsirea locului accidentului, modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.

Luni dimineață, agenții Postului de Poliție Fundu Moldovei au fost sesizați că pe DJ 175 a avut loc un accident rutier, în urma căruia un tânăr de 18 ani a murit, victima fiind găsită în șanțul drumului.

În urma investigațiilor, polițiștii au identificat autoturismul implicat în accident. Acesta a fost găsit în curtea unei societăți comerciale din localitatea Fundu Moldovei, la circa o sută de metri de locul producerii accidentului.

Ulterior, polițiștii l-au identificat și pe autorul accidentului, un localnic de 22 ani, acesta fiind găsit acasă.

Inițial, bărbatul a negat că se afla la volanul autoturismul implicat în accident, spunând că mașina era condusă de tatăl său.

Cei doi au fost testați cu aparatul etilotest, în cazul tânărului rezultând o valoare de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la tatăl său fiind negativ.

Oamenii legii au stabilit că șoferul circula cu viteză și l-a lovit pe tânărul de 18 ani în timp ce mergea pe marginea drumului.

În acest caz, polițiștii au deschis dosar penal pe numele tânărului.