Târg de miei vii, deschis în Piața Apărătorii Patriei din Sectorul 4

Publicat: 09 04. 2014, 14:45
Actualizat: 02 02. 2019, 21:30
Singurul târg de miei vii din Capitală a fost deschis, miercuri, în Piața Apărătorii Patriei din Sectorul 4 și va funcționa până pe 19 aprilie, bucureștenii putând cumpăra animale de la 32 de producători din Sibiu, Dâmbovița, Dobrogea, dar și Popești-Leordeni.

Ca și în anii precedenți, și la această ediție participă exclusiv producători, astfel încât, 32 de ciobani, sosiți din zone cu tradiție, precum Sibiu, Dâmbovița, Dobrogea, dar și din cele limitrofe Capitalei, oferă spre vânzare miei și iezi, se arată în comunicatul de presă al Primăriei Sectorului 4.

Potrivit sursei citate, târgul va fi deschis până pe data de 19 aprilie, inclusiv, orarul de funcționare fiind zilnic, între orele 7.00 și 19.00.

„Autorizată din punct de vedere sanitar – veterinar, Piața de Miei de la Apărătorii Patriei este singura de acest gen din Capitală, mieii fiind adăpostiți în condiții corespunzătoare de igienă, iar sacrificarea lor având loc într-un abator salubru, modern, dotat conform standardelor europene în vigoare. Prin organizarea anuală a acestui târg, urmărim încurajarea producătorilor autohtoni, care au posibilitatea de a-și valorifica munca. Totodată, venim și în sprijinul cetățenilor Capitalei, care își pot procura din timp produsele necesare preparării mesei de Paște, direct de la producători, la prețuri convenabile”, susține Cristian Popescu – Piedone, primarul Sectorului 4.