Târg de universități străine în weekend, la București

Publicat: 11 10. 2013, 21:04
Actualizat: 24 10. 2014, 19:58

London South Bank University, London School of Business, Leeds University Business School și University of Groningen sunt doar câteva dintre universitățile străine prezente sâmbătă și duminică la Târgul World Education.

Evenimentul va avea loc între orele 10:00 și 17:00 la Hotelul Hilton din Capitală. Aceasta este prima ediție a acestui târg, unde vor fi prezenți reprezentanti ai peste 40 de unversitati din Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Italia, Spania.

În cadrul târgului, participanții vor primi consultanță educațională gratuită în legătură admiterea la universitățiile din Marea Britanie. În ceea ce privește universitățiile din Danemarca, participanții trebuie să șite că în acest an statul danez va acorda un ajutor nerambursabil în valoare de 720 de euro pe lună pentru studenții din UE, care sunt activi și au fost angajați, muncind 10-12 ore pe săptămână, după ce demonstrează statutul de angajat cu un contract de muncă sau fluturaș de salariu.

Cei care vor să participe la târg se pot înregistra on-line pe worldeducation.ro, unde sunt disponibile mai multe informații despre program.

După București, târgul de universități străine se va muta la  Constanța -14 octombrie și Timișoara -16 octombrie.

Datele statisitice din anul universitar 2012/2013 arată că numărul studenților români care aleg să studieze în Marea Britanie a crescut cu 10% față de anul precedent. O altă destinație pentru studiu preferată de români este Danemarca, unde în anul universitar trecut au ales să meargă cu 20 % mai mulți studenți români decât în anul 2011/2012.  Printre programele preferate de candidații români se numără cele de Drept, Medicină, Economie, Informatică, Științele naturii și Inginerie.