Temperaturi scăzute în Covasna: -29,5 grade celsius la Întorsura Buzăului, -27 la Sfântu Gheorghe

Publicat: 16 02. 2012, 10:07
Actualizat: 05 03. 2012, 22:24
Temperaturile au fost extrem de scăzute pentru a doua zi consecutiv și în județul Covasna, la Întorsura Buzăului înregistrându-se, marți dimineață, minus 29,5 grade Celsius, iar la Sfântu Gheorghe minus 27 de grade Celsius, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Temperaturile au fost extrem de scăzute pentrua doua zi consecutiv și în județul Covasna, laÎntorsura Buzăului înregistrându-se, marți dimineață, minus 29,5grade Celsius, iar la Sfântu Gheorghe minus 27 de grade Celsius,transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, la Întorsura Buzăului termometrele au indicat, marțidimineață, minus 29,5 de grade Celsius, cu cinci grade mai multdecât luni, când în zonă s-au înregistrat minus 34,4 grade Celsius,cea mai scăzută temperatură din această iarnă.

În luna ianuarie, recordul în această zonă a fost înregistrată în1963 și 1990 când termometrele arătau minus 35,5 gradeCelsius.

Nici alte zone ale județului Covasna nu au scăpat de ger, marțidimineață în municipiul Sfântu Gheorghe termometrele arătând minus27 grade Celsius, iar la Târgu Secuiesc minus 26 de grade.

Autoritățile din județul Covasna au luat măsuri suplimenare pentrua proteja persoanele fără adăpost în această perioadă în caretemperaturile sunt extrem de scăzute.

Potrivit prefectului Gyorgy Ervin, echipe ale Poliției comunitarepatrulează pe străzi pentru a depista persoanele aflate în pericoldin cauza frigului, a le acorda primul ajutor și a le transporta înspitale.

Totodată, Gyorgy Ervin le-a recomandat cetățenilor să nu iasă dincase, pe cât posibil, în aceste zile, pentru a se proteja deger.

Adăpostul de noapte din Sfântu Gheorghe, unde sunt găzduite aproape60 de persoane, este deschis și în timpul zilei.

Mediafax