The Guinness Record: un polonez a susținut cel mai lung recital la pian – 103 ore și 8 secunde

Publicat: 16 02. 2012, 10:07
Actualizat: 16 02. 2012, 20:20
Romuald Koperski a cântat fără întrerupere la pian timp de 103 ore și 8 secunde, stabilind astfel un nou record Guinness pentru cel mai lung recital la pian susținut vreodată, informează Radio Polonia.

Romuald Koperski a cântat fără întrerupere la pian timp de 103ore și 8 secunde, stabilind astfel un nou record Guinness pentrucel mai lung recital la pian susținut vreodată, informează RadioPolonia. Precedentul record era deținut de Charkles Brunner dinUngaria – 101 ore și 7 minute. În vârstă de 54 de ani, RomualdKoperski și-a încheiat recitalul aflându-se într-o formă perfectăși a glumit declarând că ar fi putut să cânte timp de câtevasăptămâni la rând, dacă nu ar fi fost obligat să înapoiezeinstrumentul proprietarului său.

Romuald Koperski a susținut acest recital în holul unui centrucomercial din orașul polonez Gdansk. Repertoriul său a cuprins 66de compoziții muzicale și a fost aprobat în prealabil dereprezentanții Guinness Book. Potrivit regulilor Guinness,repertoriul a trebuit să cuprindă lucrări de muzică clasică,diverse hituri internaționale, muzică de film și piese clasice dejazz. Improvizațiile nu au fost permise. Pianistul nu avea voie sărepete o piesă la un interval mai mic de patru ore și a avutdreptul la pauze de câte cinci minute la fiecare oră.

Înregistrarea video a întregului recital va fi trimisă laLondra.

Romuald Koperski nu este doar un muzician, ci și un temerar îndomeniul călătoriilor. În 1998 muzicianul polonez a parcurs 4.500de kilometri navigând pe fluviul Lena, singur, într-o barcă decauciuc. El a organizat și participat la o cursă de automobiletrans-siberiană și a participat la expediția automobilisticăZurich-New York organizată în 1994.

Mediafax