Tiberiu Nițu, despre dosarele torționarilor: Analizăm toate materialele

Publicat: 20 08. 2013, 10:50
Actualizat: 05 09. 2019, 06:01

Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a declarat, marți, referitor la dosarele torționarilor, că în prezent procurorii analizează toate materialele depuse de cei care au făcut sesizarea și în curând vor fi stabilite direcțiile de acțiune, potrivit Agerpres.

„Suntem în faza în care analizăm, studiem toate materialele depuse de cei care ne-au sesizat și urmează ca în curând, materialul este destul de voluminos, să ne stabilim și direcțiile de acțiune. Nu pot să fac aprecieri asupra distanței în timp când se va proceda la audieri”, a afirmat Nițu, la sosirea la sediul CSM.

Întrebat de proiectul de lege al MJ de anulare a pensiilor de serviciu a magistraților condamnați, șeful Ministerului Public a susținut că nu este la curent cu un eventual proiect în acest sens.

„Nu sunt un specialist în dreptul muncii și în drept civil. Eu vorbesc ca jurist, poate ca impact ar fi benefic dar din punct de vedere juridic nu știu dacă cuvântul anulare este cel mai potrivit. Cred că se pot face discuții vizavi de o anumită pensie specială și o anumită pensie de asigurări sociale”, a mai spus procurorul general.