Timiș: Militarul mort în Irak a executat pregătiri de specialitate înaintea misiunii

Publicat: 15 02. 2012, 10:29
Actualizat: 12 07. 2012, 21:38
Militarul ucis vineri în Irak, Ioan Grosaru, de 35 de ani, era angajat al Batalionului 32 Infanterie Mircea Timișoara încă de la înființare, în 1994, și a executat pregătire de specialitate. Militarul a executat pregătire de specialitate în toate cele cinci-șase misiuni care au fost primite prin ordin al ministrului.

Militarul ucis vineri în Irak, Ioan Grosaru, de 35 de ani, era angajat al Batalionului 32 Infanterie Mircea Timișoara încă de la înființare, în 1994, și a executat pregătire de specialitate.

Militarul a executat pregătire de specialitate în toate cele cinci-șase misiuni care au fost primite prin ordin al ministrului, inclusiv pe linia patrulării din apropiere de baza unde sunt dislocați.

Ofițerul de relații cu publicul al Batalionului 32 Infanterie Mircea Timisoara, căpitan Liviu Văcaru, a declarat, vineri, că tânărul a mai avut o misiune în Afganistan, timp de trei luni, și a primit decorația NATO non-art five.

"Era un om deosebit. Avea calități de scenarist, inclusiv are poezii scrise și a colaborat cu publicații ale Ministerului Apărării Naționale" a spus Văcaru.

Ioan Grosaru era necăsătorit și locuia în Timișoara în chirie, fiind născut în județul Suceava.

Pe de altă parte, Ion Vasile Iovi, tatăl unuia dintre militarii răniți, Marius Traian Iovi, a declarat, vineri, că a fost anunțat de accident și că, acum trei zile, a vorbit cu sora sa și a spus că e totul bine.

"Era visul lui. Misiunea asta era visul lui cel mai mare. Abia aștepta să plece în august", a spus Iovi.