Timișoara a rămas fără apă caldă. Când va fi remediată problema cu E.On

Publicat: 01 10. 2015, 23:14

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi seară, de reprezentanții Colterm SA, compania de termoficare din Timișoara, începând cu ora 17.00 a fost oprită furnizarea apei calde în întreg orașul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„În data de 1 octombrie 2015, E.On Gaz a decis sistarea furnizării gazelor naturale pentru Compania Locală de Termoficare Colterm S.A., începând cu ora 17.00, ceea ce înseamnă oprirea furnizări apei calde de consum în municipiul Timișoara și imposibilitatea furnizării căldurii”, se arată în comunicat.

Reprezentanții Colterm spun că furnizarea gazelor a fost sistată în condițiile în care plafonul datoriei nu a fost atins.

„Acest lucru l-au făcut (reprezentanții companiei de gaze – n.r.) în contextul în care, în prezent, avem credit furnizor care nu a fost depășit, adică un plafon al datoriei care nu a fost atins. În prezent, datoriile nostre către furnizorul de gaz au ajuns la jumătate față de perioada similară a anului trecut”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, Colterm precizează că „din această după-amiază, timp de câteva ore, echipele nostre au făcut tot posibilul pentru a porni furnizarea agentului termic cu combustibil alternativ, care este păcura”, însă din cauza „consumului redus de agent termic al orașului cazanele care funcționează cu combustibil alternativ nu pot fi pornite”.

Reprezentanții Colterm au mai anunțat că, în cursul zilei de vineri, se va efectua o plată către furnizorul de gaz și în cel mai scurt timp va fi reluată și furnizarea agentului termic.

Reprezentanții Colterm nu au precizat la ce sumă se ridică datoria către furnizorul de gaze naturale.

Compania de termoficare Colterm are peste 65.000 de abonați în Timișoara.