Titi Aur: România are printre cele mai negre statistici în privința deceselor în accidente auto

Publicat: 16 05. 2012, 16:55
Actualizat: 16 05. 2012, 16:55

Multiplul campion național la automobilism Titi Aur a declarat, în cadrul unei acțiuni de lansare a anvelopelor Michelin Primacy 3, că România are printre cele mai negre statistici în privința deceselor în accidente auto la nivelul UE.

Titi Aur consideră că românii sunt mai prost pregătiți la volan decât europenii din cauza calității scăzute a școlilor de șoferi. „De aceea nu trebuie să ne mire că în 2009 România a înregistrat 140 de morți la un milion de locuitori, ceea ce înseamnă 7 morți pe zi în accidente rutiere. Iar în 2010, au murit 117 oameni la un milion de locuitori în accidente auto, în timp ce în Anglia sau Suedia au fost 25 de morți pe milion. Astfel, România are printre cele mai negre statistici în privința deceselor în accidente auto, la nivelul Uniunii Europene.

Michelin a testat noua anvelopă Primacy 3 într-o călătorie de circa 400 de km, București-Arbanasi (Bulgaria), folosind autoturisme marca VW și Audi. La demonstrația de siguranță rutieră „Primacy 3 Safety Trip” au luat parte piloți de raliuri, printre care Titi Aur, Alex Filip și bulgarul Ilia Tsarski, jurnaliști din Romania și Bulgaria, pe itinerariul București- Arbanasi (Bulgaria), Sofia – Arbanasi.