Toate proiectele adoptate în Parlament sunt ATACATE de președinte! Reacția lui Viorel ȘTEFAN, după ce Iohannis a sesizat CCR pe Fondul Suveran

Publicat: 04 07. 2018, 12:52
Actualizat: 26 03. 2019, 00:32

This browser does not support the video element.

„Toate proiectele adoptate în Parlament sunt atacate de președinte, indiferent dacă sunt bune sau nu”, a spus Ștefan.

Întrebat dacă este o strategie, Viorel Ștefan a răspuns: „așa s-ar părea”.

Președintele Klaus Iohannis a sesizat, miercuri, Curtea Constituțională în legătură cu Legea privind înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții – S.A., susținând că al astfel de decizie trebuie realizată printr-un act al administrației centrale, nu printr-o lege adoptată de Parlament.

„Din faptul că statul are calitatea de unic acționar pe toată durata existenței FSDI, iar scopul înființării FSDI este acela de a dezvolta și finanța din fonduri proprii și din fonduri atrase proiecte de investiții rentabile și sustenabile rezultă că FSDI este o societate ce va desfășura o activitate comercială, persoană juridică de drept public în sensul art. 191 alin. (2) din Codul civil. Prin urmare, înființarea unei societăți pe acțiuni trebuia realizată printr-un act al autorităților administrației publice centrale, iar nu prin lege”, se arată în textul sesizării depusă de președintele Klaus Iohannis la CCR.