Toby, câinele care trăia de 5 ani în curtea sediului PNL, a ajuns la adăpost. Ludovic Orban acuză: „Epigonii instalaţi la ordin la butoanele partidului l-au alungat”

Publicat: 17 08. 2022, 21:15
Actualizat: 17 08. 2022, 22:46
Sursă Foto - Facebook

Ludovic Orban, preșesdintele Forța Dreptei, a scris marți, pe pagina sa de Facebook, că „epigonii instalați la ordin la butoanele partidului l-au alungat” pe câinele Toby, aflat de 5 ani în curtea sediului central al partidului.

Răspunsul l-a primit, miercuri, de la șefa de la Protecția Animalelor Ilfov, Hilde Tudora, care precizează că, în urma unui incident în care Toby l-a mușcat pe paznicul de la partid, câinele a fost dus într-un adăpost și va fi promovat pentru adopție.

„Astăzi (n.r. marţi) am aflat cu stupoare că epigonii instalaţi la ordin la butoanele partidului nu au mai avut loc de el şi l-au alungat, ducându-l la un adăpost de căţei. Cât de rău să fii, cât de insensibil ca să alungi fără niciun motiv un căţel nevinovat din locul în care s-a obişnuit să trăiască? Cum să îl duci la un adăpst de câini după ce a trăit 5 ani printre oameni? Nu au fost în stare să găsească niciun iubitor de animale care să îl adopte?”, a scris Orban pe Facebook.

Miercuri, Hilde Tudora, şefa Biroului Protecţia Animalelor a Consiliului Judetean Ilfov, a făcut mai multe precizări legate de situaţia lui Toby.

Toby, un patruped fericit

Hilde Tudora a spus că Toby se afla într-un adăpost, iar Ludovic Orban a fost informat şi a trecut să îl vadă.

„Toby e bine. A ajuns în grija mea şi a colegilor mei. Povestea pe scurt: zilele trecute m-a sunat cineva de la PNL şi mi-a zis că Toby l-a muşcat pe paznic şi m-a întrebat dacă-i pot găsi un loc în altă parte, în ideea în care eu lucrez la CJ Ilfov, iar Hubert Thuma, preşedintele CJ Ilfov, ştie toată lumea, salvează o grămadă de animale. Mi s-a spus clar că domnul Orban fusese sunat, ştia de situaţie. Toby a fost lăsat liber prin curte, să alerge, iar la un moment dat a venit cineva străin, el a început să latre, paznicul l-a luat să-l bage în ţarc şi Toby l-a muşcat.”, a spus Hilde Tudora.

Ulterior, câinele și-a găsit și noii stăpâni, la care a fost chiar Ludovic Orban pentru a ”înmâna” cățelul cum se cuvine.