TOP 5 ȘTIRI. Cele mai importante ȘTIRI ale zilei de miercuri, 25 decembrie, pe GÂNDUL.INFO

Publicat: 27 12. 2013, 10:44
Actualizat: 29 07. 2014, 17:00

Știri de interes public sau știri care au stârnit interesul publicului: la finalul fiecărei zile, editorii gândul vă propun TOP 5 ȘTIRI, o oglindă a știrilor de peste zi.

ȘTIRILE ZILEI de miercuri, 25 decembrie.

1. Pentru a marca prima zi a Sărbătorilor de iarnă, Google a lansat pentru utilizatorii săi un logo special, în care este surprinsă imaginea unui oraș în timpul sărbătorilor de iarnă.

2. În România, Familia Regală a făcut public mesajul de Crăciun al Regelui Mihai, transmis de la Săvârșin.

3. De Crăciun, Guvernul a făcut un cadou secret Bisericii și SRI-ului. Două hoteluri de protocol, unul de cinci stele la Olănești și altul de două stele la Covasna, au fost cedate de RA-APPS Serviciului Român de Informații, respectiv Bisericii Ortodoxe Române, pentru Episcopia Harghitei și Covasnei, printr-o ordonanță de urgență ținută secretă de Guvern la momentul adoptării. Prin același act normativ, publicat în Monitorul Oficial pe 24 decembrie, vila Covasna, în care președintele Traian Băsescu obișnuiește să-și petreacă vacanțele de vară și unde a făcut anul trecut Revelionul, a fost scoasă din lista imobilelor de protocol la care au acces demnitarii pentru a fi trecută la Ministerul Apărării Naționale, condus de Mircea Dușa.

4. Cutia milei guvernamentale a mai fost deschisă acum, de Crăciun. Ultimele 2,3 milioane de euro din Fondul de rezervă al lui Ponta au fost trimise bisericilor. Alocarea s-a făcut printr-o Hotărâre de Guvern care nu a fost anunțată public nici în faza de proiect, nici măcar după adoptare, însă a fost publicată în Monitorul Oficial cu prioritate în aceeași zi, pe 23 decembrie.

5. Din păcate, ziua se încheie cu o veste tristă. O persoană a murit, iar alte patru au fost rănite, miercuri seară, în urma unei explozii produse într-un bloc de locuințe din centrul municipiului Călărași, primele informații arătând că 14 apartamente au fost afectate în urma deflagrației care nu a fost urmată de incendiu.

 

ȘTIRI – ULTIMELE ȘTIRI și ȘTIRI DE ULTIMĂ ORĂ, pe GÂNDUL.INFO