TOP 5 ȘTIRI. Cele mai importante ȘTIRI ale zilei de vineri, 20 decembrie, pe GÂNDUL.INFO

Publicat: 22 12. 2013, 21:34
Actualizat: 29 07. 2014, 17:00

Știri de interes public sau știri care au stârnit interesul publicului: la finalul fiecărei zile, editorii gândul vă propun TOP 5 ȘTIRI, o oglindă a știrilor de peste zi.

ȘTIRILE ZILEI de vineri, 20 decembrie

1. Președintele rus Vladimir Putin a semnat decretul de grațiere a fostului magnat al petrolului Mihail Hodorkovski, încarcerat de peste zece ani, a anunțat vineri Kremlinul într-un comunicat, subliniind că decizia intră în vigoare imediat. De altfel, Hodorkovski a și părăsit închisoarea în cursul acestei zile.

2. Un gest care a provocat dezbateri l-a făcut și șeful Bisericii Ortodoxe din România. Patriarhul Daniel a cerut Consiliilor Județene câte 300.000 de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Motivul? În vremuri de criză donațiile nu mai curg ca odinioară. Ce reacții au „destinatarii” aflați de aici.

3. Pe plan intern, sunt făcute publice stenogramele în dosarul deputatului fugar, Gheorghe Coman, de la Conservatori: „La orice partid se cere niște bani, mi-a cerut niște bani ăștia. Și zice bă, dar tu ce ești vreun prost pe aici?”

4. Consiliului Național al Maghiarilor din Transilvania (CNMT) a fost amendat cu 30.000 de lei de către Poliția Locală din Târgu Mureș, pentru arborarea steagului „Ținutului Secuiesc” pe sediu, acesta fiind considerat un „steag publicitar”. „În lege nu se prevede ca unitate administrativ-teritorială «Ținutul»” susțin reprezentanții Poliției.

5. Ziua se încheie cu o captură a polițiștilor arădeni care l-au reținut pe un tânăr de 20 de ani. Bărbatul voia să vândă două bombe artizanale, construite după un manual de terorism de pe internet. Cine este Remus Văsuț vedeți aici.

ȘTIRI – ULTIMELE ȘTIRI și ȘTIRI DE ULTIMĂ ORĂ, pe GÂNDUL.INFO