TOP 5 ȘTIRI. Cele mai importante știri de luni, 1 aprilie

Publicat: 01 04. 2014, 23:11
Actualizat: 04 09. 2019, 09:33

Știri de interes public sau știri care au stârnit interesul publicului: la finalul fiecărei zile, editorii gândul vă propun TOP 5 ȘTIRI, o oglindă a știrilor de peste zi.

1.  Cine face softul de 1 milion de euro care va număra voturile la alegerile europarlamentare gândul a scris la începutul zilei că Autoritatea Electorală Permanentă va cumpăra în acest an pachetul informatic pentru centralizarea rezultatelor alegerilor din 25 mai pentru suma de 5, 89 milioane de lei (echivalentul a 1,3 milioane de euro) fără TVA.

2. COD ROȘU de campanie. După trei luni de la topirea zăpezii, Parlamentul a votat astăzi o lege inițiată de Guvern prin care mai multe consilii județene și primării vor primi, practic, în plină campanie electorală, gratuit, câteva tone de benzină și motorină din rezerva de stat. 

3. Corespondență gândul de la reuniunea miniștrilor de Externe NATO: miniștrii de Externe ai celor 28 de membri NATO au decis, marți, la Bruxelles, suspendarea cooperării civile și militare cu Rusia, acuzând Moscova că a încălcat legile internaționale și că nu și-a respectat angajamentele din parteneriatul cu Alianța.

4. Judecătorii de la Curtea de Apel București a emis astăzi motivarea în DOSARUL TRANSFERURILOR. Ce l-a scăpat pe Gică Popescu de o pedeapsă mai mare.

5. FMI a dat astăzi un avertisment pentru Guvern: grupuri puternice de interese ar putea exercita presiuni în contextul alegerilor prezidențiale.

ȘTIRI – ULTIMELE ȘTIRI și ȘTIRI DE ULTIMĂ ORĂ, pe GÂNDUL.INFO