TOP 5 ȘTIRI. Cele mai importante știri de luni, 24 februarie

Publicat: 24 02. 2014, 21:57
Actualizat: 29 07. 2014, 17:31

Știri de interes public sau știri care au stârnit interesul publicului: la finalul fiecărei zile, editorii gândul vă propun TOP 5 ȘTIRI, o oglindă a știrilor de peste zi.

1. Dimineața debutează cu o veste din Ucraina. Trei zile după ce a părăsit Kievul pentru a se refugia în estul pro-rus al țării, președintele destiuit al Ucrainei, Viktor Ianukovici, este căutat de autorități pentru a fi arestat sub acuzația de „omor în masă”. Deocamdată, nu se știe exact unde se află fostul șef al administrației de la Kiev, care a fost demis sâmbătă de către Parlament, în locul lui fiind ales președinte interimar Aleksandr Turcinov, considerat mâna dreaptă a Iuliei Timoșenko

2. Pe plan intern, criza din USL continuă. Ruperea USL a rămas o chestiune de ore, până la ședința Delegației Permanente a PNL care va avea loc marți seara, după de prim-vicepreședintele Klaus Iohannis a anunțat sec că „negocierile din USL au eșuat, iar USL nu mai există de facto. 

3. Cu o zi înainte de decizia finală a conducerii PNL pentru menținerea sau ruperea USL, premierul Victor Ponta le cere sprijinul parlamentarilor liberali pentru susținerea unui nou guvern, peste capul lui Crin Antonescu. Un alt sprijin la care speră prim-ministrul este cel al UDMR față de care e gata să își asume toate angajamentele luate în 2012.

4. În tot acest timp, la Barcelona se desfășoară Mobile World Congress 2014. Aici, Samsung lansează Galaxy S5, noul smartphone vârf de gamă al companiei. Detalii despre noul terminal, aici.

5. Încheiem ziua cu o veste bună. Demersul Gândul de restabilire a adevărului despre românii din Europa a cunoscut, luni, o victorie: schimbând abordarea, Daily Mail a publicat un mesaj în care recunoaște minciunile publicate în 31 decembrie 2013 despre invazia românilor în UK.

ȘTIRI – ULTIMELE ȘTIRI și ȘTIRI DE ULTIMĂ ORĂ, pe GÂNDUL.INFO