TOP 5 ȘTIRI. Cele mai importante știri de vineri, 17 ianuarie

Publicat: 17 01. 2014, 23:12
Actualizat: 29 07. 2014, 22:21

Știri de interes public sau știri care au stârnit interesul publicului: la finalul fiecărei zile, editorii gândul vă propun TOP 5 ȘTIRI, o oglindă a știrilor de peste zi.

1. DAILY FAIL. După ce Gândul a demontat o campanie antiromânească a Daily Mail, cel mai puternic tabloid britanic, demonstrând că 60 la sută din articolul care anunța invazia românilor ESTE FALS, jurnaliștii britanici reacționează: „NU vedem niciun motiv să vă cerem scuze”.

2. Știrea zilei vine din SUA. Barack Obama a anunțat vineri limitarea programului de supraveghere al NSA ce constă în colectarea de metadate telefonice și electronice, așa cum se desfășoară el în prezent. În alocuțiunea sa, Obama a spus că „dă ordinul unei tranziții care să pună capăt programului de colectare a metadatelor telefonice așa cum există el în forma actuală” și va conduce la un sistem în care statul nu va mai deține aceste enorme cantități de informații.

3. În România, fostul ministru al Mediului, Laszlo Borbely, scapă de dosarul de la DNA, după ce procurorii au dispus NUP (neînceperea urmăririi penale). Decizia  vine în contextul în care plenul Camerei Deputaților a respins cererea de încuviințare a începerii urmăririi penale a lui Borbely, în septembrie 2012.

4. În același timp, SIE are o recomandare pentru demnitari: „Vă rugăm frumos nu vorbiți pe mobil, mai ales în străinătate”.

5. Alte două directoare din Capitală au fost demise vineri de Inspectoratul Școlar din București, în urma unor reclamații de corupție din partea părinților. Este vorba despre directoarea Școlii 172 „Sf Andrei” din Sectorul 6  și despre cea de la Liceul de Coregrafie „Floria Capsali”. Care au fost rezultatele anchetei demarate de Inspectaorat în trei unități de învățământ din București vedeți aici.

 

ȘTIRI – ULTIMELE ȘTIRI și ȘTIRI DE ULTIMĂ ORĂ, pe GÂNDUL.INFO