Traficul în Vama Porțile de Fier I a crescut. Românii care lucrează în străinătate se întorc acasă

Publicat: 18 04. 2014, 18:27
Actualizat: 04 02. 2019, 04:37

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți, comisar șef Valeriu Pera, vineri, peste 3.300 de persoane cu 1.100 de mijloace de transport au tranzitat frontiera, iar valorile de trafic se mențin crescute.

Cei mai mulți dintre cei care intră în țară prin Vama Porțile de Fier I sunt români care muncesc în Italia sau Spania și se întorc pentru a petrece Paștele alături de familie.

„Afluxul mai ridicat de călători anticipat încă de la începutul acestei săptămâni i-a determinat pe polițiștii de frontieră mehedințeni să-și adapteze din mers maniera de lucru, începând cu vineri asigurându-se, în funcție de valorile de trafic, numărul de polițiști de frontieră necesar fluidizării traficului”, a declarat Valeriu Pera.

Pentru evitarea blocajelor în zona Punctului de Trecere a Frontierei Porțile de Fier I va fi suplimentat numărul de patrule fixe și mobile.

De asemenea, aproximativ 220 de polițiști de frontieră vor desfășura, zilnic, în perioada Paștelui, activități de supraveghere și control la frontieră.

Polițiștii de frontieră mehedințeni informează că, pentru tranzitarea Serbiei, șoferii pot alege, pe lângă Vama Porțile de Fier I, și Punctul de Trecere a Frontierei Porțile de Fier II – Dusanovac, aflat la 70 de kilometri sud de municipiul Turnu Severin.