Traian Băsescu a început cursurile la CERONAV pentru reconfirmarea brevetului de comandant de navă

Publicat: 14 08. 2013, 16:14
Actualizat: 03 02. 2019, 19:01

Președintele Traian Băsescu a început cursurile de reconfirmare a brevetului de comandant de navă ale Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV), pregătirea, care se va încheia săptămâna viitoare, făcându-se la vila de protocol de la Neptun.

Potrivit directorului general al CERONAV, Ovidiu Cupșa, Traian Băsescu a început, luni, cursurile de reconfirmare a brevetului, pe care le face la vila de protocol de la Neptun.

„Este într-un program de pregătire personală, începând de luni, instructorul desemnat să conducă programul deplasându-se la locația solicitată de cursant (vila de protocol de la Neptun – n.r.). Există o asemenea procedură”, a declarat Ovidiu Cupșa.

El a mai spus că după ce termină programul de pregătire personală, „probabil la sfârșitul săptămânii viitoare”, Traian Băsescu urmează să își dea competențele pe simulator, la centru.

Ovidiu Cupșa a precizat că președintele a solicitat program personal de urgență pentru reconfirmare și a achitat 2.300 de lei, față de tariful obișnuit de 1.500 de lei, iar cursul va dura aproximativ două săptămâni, în loc de cinci zile cât este în mod normal.

Directorul CERONAV a mai spus că reconfirmarea brevetului de comandant nu-i va da dreptul președintelui să navigheze, în acest sens fiind necesară și efectuarea cursurilor IMO.

Președintele Traian Băsescu a urmat cursurile de reconfirmare a brevetului de comandant în august 2007, tot la CERONAV, iar acestea au expirat în august 2012.