Traian Băsescu, atac la Raed Arafat: ”Sistemul retrograd a triumfat”

Publicat: 03 05. 2016, 13:14

”EDUCAȚIE – 2011 O lege modernă a educației trece prin asumarea răspunderii. Sistemul intervine având ca lider pe Ecaterina Andronescu și aplică 98 de modificări legii. Rezultatul: abandonul școlar a ajuns la 18 la sută, avem doctori în stiințe fără număr și cu lucrările plagiate, nicio universitate românească în primele 500, învățământul superior rămâne nerelevant. Sistemul retrograd a triumfat.

SĂNĂTATE – 2012 O nouă lege a sănătății care introducea concurența și finanțarea privată a sistemului de sănătate este îngropată în stradă. Sistemul a intervenit având ca lider pe popularul Raed Arafat. Rezultatul: în fiecare an, mii de oameni care, în mod normal, ar trebui să fie în viață mor în spitalele românești. Sistemul retrograd a triumfat.

CULTURĂ – 2016 Un ministru încearcă să introducă performanța în managementul instituțiilor de spectacol și al muzeelor, încearcă să introducă un sistem de protecție a patrimoniului construit, a siturilor istorice și naturale. Sistemul intervine prin figura sa emblematică Ion Caramitru, iar ministrul care voia reforme pleacă din guvern. Rezultatul: nu se schimbă nimic, mergem înainte cum știu brontozaurii culturii. Sistemul retrograd a triumfat.

Oare înțelegem, azi, care poate fi viitorul unei națiuni, al unei țări, fără educație, fără sănătate și fără cultură?”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.