Traian Băsescu: Ungaria a depășit limite prin declarații privind așa-zișii oropsiți minoritari din România

Publicat: 11 08. 2015, 13:02
Actualizat: 11 08. 2015, 23:40

Fostul președinte Traian Băsescu a ajuns marți, în jurul orei 11.00, la Izvoru Mureșului, în județul Harghita, pentru a participa la cea de-a XIII-a ediție a Universității de vară „România și românii de la frontiera UE și NATO”, care a început luni.

El a declarat că țări precum Ucraina, Serbia sau Ungaria își pierd din credibilitate în relația cu România, neacordând minorităților românești drepturi.

„Sunt niște realități în jurul nostru care ne obligă să așezăm politica legată de minoritățile din jurul frontierelor între prioritățile de politică externă. Aici trebuie să fie doi parteneri care să înțeleagă și eu cred că toate aceste țări, fie că vorbim de Ucraina, de Serbia, de Ungaria pierd în credibilitate în relația cu România, neacordând minorităților românești drepturi”, a afirmat Băsescu.

De asemenea, fostul șef al statului a spus că Ungaria a depășit niște limite „prin declarații publice legat de așa-zișii oropsiți minoritari maghiari din România”.

„Ungaria cred că a depășit niște limite în intervenționismul ei politic, prin declarații publice legat de așa-zișii oropsiți minoritari maghiari din România, dar nu se uită că românii din Harghita, Covasna și Mureș nu au drepturi și resursă financiară cât au minoritarii maghiari date de la Guvernul României”, a mai spus Băsescu.