Transbucegi, drumul care leagă Sinaia de Sfinx și Babe, s-a surpat înainte de inaugurare

Publicat: 30 08. 2013, 08:54
Actualizat: 03 09. 2019, 02:10

Transbucegi, drumul care leagă Sinaia de rezervația naturală de pe platoul Bucegilor, s-a surpat cu doar două zile înainte de inaugurare, care era programată pe 31 august, scrie medierenet.ro.

Este vorba despre o porțiune de 16 kilometri din Drumul județean 713, care a fost asfaltată timp de trei ani, contra sumei de 12 milioane de euro, din bugetul Ministerului Dezvoltării și al Consiliilor județene Dâmbovița și Prahova.

Muncitorii au realizat parapeți din beton, pentru a preveni surparea malurilor, însă au „uitat” de bolovanii care cădeau de pe versant. Astfel, cu doar două zile înainte de inaugurarea anunțată cu mare fast de autorități, care urma să aibă loc sâmbătă, de Ziua Limbii Române, Transbucegi a început să se surpe.

Drumul este oricum destul de periculos, având în vedere că este mai îngust decât unul județean, iar două mașini încap cu greu una pe lângă cealaltă.

Medierenet.ro scrie că Transbucegiul, cunoscut și sub numele de „Calea Daciei”, se voia a fi „un rival de frunte” pentru Transfăgărășan și Transalpina.