Trei spărgători de case prin metoda escaladării, prinși de polițiștii bucureșteni

Publicat: 30 08. 2012, 17:56
Actualizat: 03 02. 2019, 01:32

O grupare de spărgători de locuințe care opera prin metoda escaladării în București și în alte orașe ale țării a fost anihilată de polițiștii din sectorul 6, informează Poliția Capitalei.

Din grupare făceau parte trei tineri, în vârstă de 28, 30 și respectiv 32 de ani, toți din București, care se specializaseră în spargerea locuințelor prin escaladare.

Potrivit anchetatorilor, în data de 27 august, membrii bandei au fost localizați de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Sector 6 în municipiul Sibiu. În aceeași dată, cei trei s-au deplasat în Pitești, unde au vizat două bancomate și mai multe scări de bloc și apartamente situate la parterul unor imobile, însă nu au reușit să fure nimic, iar polițiștii au continuat să-i supravegheze.

Două zile mai târziu, în timp ce erau filați, tinerii au spart un apartament situat la parterul unui bloc din București, de unde, spun polițiștii, au furat două ceasuri de mână bărbătești, în valoare de aproximativ 4.000 de lei. Tinerii au fost reținuți la mai puțin de 100 de metri de locul faptei.

Membrii grupării au fost duși la sediul Serviciului de Investigații Criminale Sector 6, în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat și stabilirea întregii activități infracționale, potrivit sursei citate.