Trei trucuri prin care poți face centrala termică de la bloc să consume mai puțin

Publicat: 12 02. 2020, 10:05
FOTO - ARHIVĂ

Consumul unui echipament de încălzire poate fi eficientizat cu ajutorul accesoriilor de termoreglare, dar și prin asigurarea izolării termice a imobilului, ne sfătuiesc specialiștii.

Cei care optează pentru centrale termice pe gaz aleg varianta datorită costurilor reduse. Pe de altă parte, funcționarea eficientă a centralei pentru obținerea unui randament ridicat și a unui consum cât mai redus este o prioritate pentru cei mai mulți utilizatori din România, scrie Adevărul.

Centralele termice în condensare sunt echipamente cu o eficiență ridicată ce poate fi crescută prin respectarea mai multor pași.

1. În primul rând, consumatorii pot monta accesorii de conectivitate și termoreglare pentru a spori eficiența și performanțele centralei respective.

2. De asemenea, ei pot reduce pierderile de aer cald, pentru a spori randamentul centralei termice pe gaz. Reprezentanții Ariston recomandă verificarea izolației ferestrelor, a ușilor de intrare și ale altor elemente de construcție ale casei dumneavoastră.

3. În al treilea rând, cei care au centrale termice trebuie să efectueze reviziile anuale, pentru a spori randamentul centralelor pe gaz.

Accesoriile de termoreglare pot genera economii de până la 10%!

Orice centrală poate fi dotată cu asemenea dispozitive, iar în privința costurilor, acestea încep de la 100 lei pentru un termostat simplu și pot ajunge la 900 lei pentru o sondă de exterior.

Pentru o funcționare optimă, utilizatorii sunt sfătuiți să pregătească centrala termică pentru vacanța de iarnă.

Înainte de a pleca de acasă este recomandat ca centrala să rămână în priză și să se activeze, din centrală sau dispozitive externe, programul de vacanță, ce presupune reglarea la 18-19 grade a temperaturilor interioare.