Trupul unui bărbat care s-a răsturnat cu barca pe Dunăre, la Cernavodă, găsit după o săptămână

Publicat: 04 05. 2013, 16:31
Actualizat: 05 06. 2018, 19:10

Polițiștii constănțeni au găsit, sâmbătă, trupul bărbatului dispărut în urmă cu o săptămână după ce ambarcațiunea cu care se plimba pe Dunăre, împreună cu nepotul său de patru ani, s-a răsturnat în apropiere de Cernavodă, corpul copilului nefiind descoperit până în prezent.

„Polițiștii Postului Transporturi Navale Cernavodă nu au încetat căutările, iar astăzi (sîmbătă – n.r.), în jurul orei 12.30, un echipaj aflat în patrulare pe fluviul Dunărea a descoperit trupul bărbatului dispărut în data de 28 aprilie, plutind pe apă, în amonte de ecluza de la Cernavodă a Canalului Dunăre – Marea Neagră”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Constanța, Gelu Manolescu.

Polițiștii din Cernavodă continuă căutările pentru a-l găsi și pe copilul de patru ani care se afla în barcă împreună cu unchiul său în momentul în care ambarcațiunea s-a răsturnat.

Cei doi făceau parte dintr-un un grup mai mare de persoane care au petrecut de Florii pe malul Dunării, în amonte de podul Anghel Saligny din zona localității Cernavodă, iar la un moment dat unchiul, în vârstă de 32 de ani, și-a luat nepotul la o plimbare cu o barcă cu motor. Ei au ieșit cu ambarcațiunea din fibră de sticlă în jurul orei 20.40, când deja se întunecase, iar de atunci nu au mai fost văzuți. Ulterior, a fost găsită ambarcațiunea, care plutea în derivă.

Autoritățile au căutat continuu trupurile celor doi, inclusiv cu scafandri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea”, însă fără rezultat.