Tudor Gheorghe îl atacă pe Klaus Iohannis: „Ce blestem pe noi, să avem un președinte care chinuie limba engleză și acum dăm de unul care chinuie limba română?”

Publicat: 28 11. 2014, 10:57

Tudor Gheorghe a vorbit, în cadrul unei conferințe susținute înainte de concertul de la Roman, despre Alegerile prezidențiale 2014 și despre „senzaționala manipulare”. „În general, românii spun ce aud că li se spune. Eu umblu prin toată țara, mă întâlnesc cu tot felul de oameni, la toate nivelele. Senzația mea este puțin altfel. Nu-i niciun fel de revoluție. Probabil o să ne dăm seama de ce s-a întâmplat și cât de senzațională a fost manipularea asta. Pentru că a fost o manipulare. Am toată stima pentru domnul Iohannis…”, a declarat artistul, citat de activenews.ro și preluat de adevărul.ro.

În concert, însă, cântărețul a spus despre actualul președinte al României, Traian Băsescu, că vorbește „o engleză de vaporean, care acostează la Amsterdam și știe să întrebe unde e strada aia cu felinare roșii”, iar rezultatul alegerilor l-a catalogat drept „un blestem”.

„Ce blestem pe noi, să avem un președinte care chinuie limba engleză și acum dăm de unul care chinuie limba română?”, a spus artistul, citat de activenews.ro. Muzicianul, actorul și compozitorul Tudor Gheorghe și-a declarat susținerea față de Victor Ponta în campania electorală pentru alegerile prezidențiale.

„Pe data de 2 noiembrie am votat, alături de câteva milioane bune de români, Victor Ponta. Nu mi-a sugerat nimeni, nu m-a obligat nimeni să spun acest lucru. Eu cred că, la ora actuală – și e dreptul meu să cred asta, la Cotroceni ar fi bine să ajungă Victor Ponta. Pentru că este tânăr, avem nevoie de un președinte cetățean român, tânăr, inteligent și, mai ales, viu… Viu!”, a declarat Tudor Gheorghe.

La rândul său, premierul i-a răspuns printr-o postare pe Facebook: „Susținerea maestrului Tudor Gheorghe mă onorează. Vă mulțumesc! Vă prețuiesc și vă respect enorm pentru că țineți viu spiritul românesc, dragostea de limbă și mândria noastră națională!”.