Turist ungur rănit și două autoturisme avariate, în urma unei alunecări de teren în Cheile Bicazului

Publicat: 25 07. 2013, 21:03
Actualizat: 26 03. 2019, 05:18

Un turist din Ungaria a fost rănit și două mașini au fost avariate, joi, în urma unei alunecări de teren produsă pe un versant din Cheile Bicazului, în apropierea limitei de județ dintre Harghita și Neamț, pe DN 12 C, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Harghita, Gheorghe Suciu, a declarat că martorii la incident au povestit că pe unul dintre versanți a avut loc o alunecare de teren, care a angrenat în cădere mai multe pietre, una dintre acestea lovind în cap un turist în vârstă de 54 de ani, din localitatea Szeged (Ungaria).

Jandarmii de la Postul de Ordine Publică Montan Lacu Roșu, alertați de unul dintre martori, împreună cu un asistent medical din județul Neamț, aflat întâmplător în zonă, i-au acordat turistului primul ajutor, iar o ambulanță l-a transportat la Spitalul Municipal Gheorgheni.

„Jandarmii montani sunt instruiți în domeniul acordării primului ajutor, pe timpul cursurilor din cadrul Centrului de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia, beneficiind totodată și de cursurile de specialitate organizate de către Crucea Roșie – Filiala Harghita”, a spus Gheorghe Suciu.

Potrivit sursei citate, pietrele care s-au desprins de pe versant au antrenat în cădere și un brad, care a avariat două autoturisme staționate în zonă, nefiind înregistrate alte victime.

Turistul ungur rănit în urma alunecării de teren se afla în vacanță, împreună cu soția, în localitatea Praid, iar joi s-au hotărât să viziteze stațiunea Lacu Roșu și Cheile Bicazului.