Turista din Cehia dispărută în Munții Retezat a fost găsită de salvamontiști, ea fiind în stare bună

Publicat: 16 09. 2013, 19:53
Actualizat: 28 09. 2018, 00:23

Turista din Cehia dispărută duminică în Munții Retezat a fost găsită, luni, de către salvamontiști, jandarmi montani și polițiști, ea fiind în stare bună și povestind că s-a rătăcit și a înnoptat în pădure, transmite corespodentul MEDIAFAX.

Potrivit șefului Serviciului Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, turista cehă dispărută duminică după-amiază, în Munții Retezat, a fost găsită luni, după patru ore de căutări, de către salvamontiști, jandarmi montani și polițiști.

„Femeia în vârstă de 46 ani plecase să culeagă ciuperci cu ceilalți membri ai grupului, s-a despărțit de aceștia și s-a rătăcit. A petrecut noaptea pe munte, în pădure, iar în cursul acestei zile a găsit drumul către locul de campare. Nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Era echipată corespunzător pentru munte, însă ne-am temut de ce e mai rău din cauza deficiențelor de vedere de care suferă”, a declarat Bodean.

O turistă din Cehia, în vârstă de 46 de ani și cu deficiențe de vedere, care s-a rătăcit în Munții Retezat, era căutată de salvamontiști, jandarmi montani și polițiști, după ce prietenii care o însoțeau pe un traseu montan au anunțat, abia după 19 ore, că femeia dispăruse.