TVR ar putea să NU transmită Euro 2016, la care participă și România

Publicat: 07 12. 2015, 14:53

În scrisoarea înaintată conducerii Parlamentului, și care va fi discutată în această după-amiază, Irina Radu susține că SRTv „face eforturi uriașe pentru a supraviețui”.

„În acest moment, TVR este la un pas de intrare în blocaj, afectând exercitarea misiunii sale publice și dreptul constituțional al românilor la informare”, se arată în scrisoare. Potrivit directorului general interimar al Televiziunii, transmiterea Campionatului European de Fotbal din 2016 este un „obiectiv strategic” al TVR, „mai ales că echipa națională a României este calificată”, însă situația financiară a Televiziunii publice nu permite această investiție.

Irina Radu arată că TVR a transmis, în ultimele luni, mai multe solicitări și propuneri autorităților, însă nu au obținut niciun sprijin.

„Având în vedere termenul limită până la care putem prezenta oferta finală – 27 noiembrie a.c., Comitetul Director a decis, în ședința din 26 noiembrie, să înainteze firmei CAA Eleven (deținătorul drepturilor TV – n.r.) o propunere financiară în concordanță cu situația economică a societății, fără a îndeplini cerințele cumulative impuse de deținătorul de drepturi. În aceste condiții, vă aducem la cunoștință că achiziționarea Campionatului European de Fotbal 2016 de către TVR este un demers greu de realizat”, se arată în scrisoare.

Scrisoarea va fi discutată, luni, în conducerea celor două Camere ale Parlamentului, care va avea loc în jurul orei 16.00.