TVR, pierderi de 155 de milioane de euro în 2015. Situația Euro 2016 este incertă

Publicat: 29 01. 2016, 08:34

Irina Radu a vorbit și despre măsurile care ar putea duce la redresarea televiziunii publice, cum ar fi indexarea taxei TV, eliminarea limitărilor privind publicitatea, reintroducerea scutirilor de TVA pentru drepturile de difuzare ale filmelor sau competițiilor sportive, scrie paginademedia.ro.

În plus, în prezent situația dfuzării meciurilor de la Euro 2016, la care România participă, este încă incertă. „Nu avem, încercăm (…) Nu ne-am pierdut speranța că vom difuza Campionatul European de Fotbal. Avem discuții cu tot felul de parteneri, de la agenții de publicitate, la companii care ne-ar putea oferi garanție, pentru că până acum nicio bancă nu a vrut să ne ofere garanția ca să putem să cumpărăm dreputurile. Deși s-a afirmat chiar pe TVR că postul public are campionatul. Nu știu unde-l are”, a rezumat Irina Radu situația drepturilor TV pentru competiția europeană. 

Întrebată despre emisiunile care fac performanță la TVR, Irina Radu a răspuns: „Prin ceea ce înțeleg eu performanță, TVR nu are astfel de emisiuni. Dar într-un sens mai larg, pot să spun de ‘Starea Nației’, ‘Viața satului’ și ‘O dată-n viață’. Acestea sunt emisiuni pe care le-aș continua în orice grilă. Dinescu performează în raport de investiție. Pe emisiunea lui Pătraru scoatem bani încă o dată peste cât băgăm”.

Totodată, șefa TVR consideră că televiziunea publică trebuie să aibă un canal de știri. ”Aș transforma unul dintre cele 2 canale, TVR 1 sau TVR 2, în televiziune de știri. TVR 3 aș vrea să rămână canal cu producție de la televiziunile teritoriale, iar în prime-time cu emisiuni de la București”, a spus Irina Radu.