Ucraina a cerut Chinei să îl convingă pe Vladimir Putin să oprească războiul

Publicat: 01 03. 2022, 16:58
Actualizat: 01 03. 2022, 17:06
Ucraina a cerut Chinei să îl convingă pe Vladimir Putin să oprească războiul / Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a avut, marți, o discuție cu omologul său chinez, Wang Yi, în care i-a solicitat ca Beijingul să ceară Rusiei oprirea războiului pe care îl duce împotriva Ucrainei. 

Diplomația ucraineană anunță, printr-un comunicat, că Wang Yi i-a spus lui Kuleba că țara sa e pregătită să facă toate eforturile pentru a încheia acest război pe cale diplomatică, relatează Reuters.

Discuția telefonică dintre cei doi diplomați este prima de când Rusia a început războiul de agresiune împotriva Ucrainei, săptămâna trecută. Conform diplomației chineze, apelul a fost inițiat de Kuleba.

China, care a devenit tot mai apropiată de Rusia în ultimii ani, are, de asemenea, relații cordiale și legături comerciale puternice și cu Ucraina. Totuși, este de punctat că statul asiatic a refuzat, până în acest moment, să condamne atacul lui Putin și să îl recunoască drept o invazie a țării vecine.

Ministrul de externe chinez a spus că țara sa dorește o soluție diplomatică la conflict și că susține toate eforturile internaționale prin care se poate ajunge la o rezolvare politică a conflictului.


CITEȘTE ȘI: Românii pot fi „Alături de Ucraina” în campania pentru refugiați organizată de Asociația Medici pentru România în parteneriat cu grupul de presă Gândul