UDMR își cere dreptul, propunând înlocuirea prefectului român de Harghita cu un subprefect de etnie maghiară

Publicat: 16 02. 2012, 10:04
Actualizat: 21 02. 2012, 11:25
Emil Boc are temă de gândire, după ce UDMR a cerut înlocuirea actualului prefect al județului Harghita, Constantin Strujan, susținut de PDL, cu un reprezentat al Uniunii, respectiv cu actualul subprefect Ladany Laszlo-Zsolt-i.

Emil Boc are temă de gândire, după ce UDMR a cerut înlocuireaactualului prefect al județului Harghita, Constantin Strujan,susținut de PDL, cu un reprezentat al Uniunii, respectiv cuactualul subprefect Ladany Laszlo-Zsolt-i. PreședinteleOrganizației Teritoriale Ciuc a UDMR, Borboly Csaba, a declarat,marți, că Uniunea a solicitat partenerilor de guvernare mai multefuncții de prefect și subprefect în județele din Transilvania,printre care și Harghita .

„Credem că o parte a colaborării dintre autoritățile locale,comunități și Guvern se face prin Prefectură și considerăm cătrebuie să fim reprezentați la acest nivel”, a afirmat Borboly.

Potrivit sursei citate, după mai multe dezbateri care au avutloc în ultima jumătate a lunii decembrie, UDMR l-a propus pentrufuncția de prefect al județului Harghita pe Ladany Laszlo- Zsolt,actual subprefect.

Ladany Laszlo-Zsolt a fost membru activ al UDMR, ocupând, timpde șapte ani, funcția de șef și de consultant al Birouluiparlamentar al deputatului Uniunii Antal Istvan, după care a fostdesemnat viceprimar al municipiului Odorheiu Secuiesc.