Ultima zi în care românii îi pot aduce Reginei Ana omagiul final

Publicat: 12 08. 2016, 09:30

Pe la Palatul Regal au trecut joi mii de oameni care au stat la coadă pentru a-i aduce un ultim omagiu soției Regelui Mihai I. Pe rând, românii au trecut prin fața sicriului cu trupul neînsuflețit al Reginei Ana, și-au plecat capul, s-au închinat ori chiar s-au așezat în genunchi, în semn de respect. Catafalcul este tot timpul încadrat de patru de militari ai regimentului 30 Garda Mihai Viteazu.

Oamenii au putut depune flori și în fața Palatului Regal, dar și în curtea interioară, unde au fost așezate coroanele. Toți cei care doresc să se închine la catafalcul Reginei Ana vor putea merge la Sala Tronului de la Palatul Regal și vineri, 12 august, în intervalul orar 08:00 – 22:00.

Casa Regală a lansat și rugămintea ca cei care se prezintă la Palatul Regal pentru a aduce un ultim omagiu Reginei Ana să respecte mai multe reguli, printre care cele legate de ținută, să nu vină însoțiți de copii sub 7 ani, să nu folosească aparate de fotografiat ori telefoane mobile sau alte instrumente electronice și nimeni nu va putea depune florile personal la catafalc.