UMILIT. Persoană cu handicap, forțată să se târască pe scările avionului ca să coboare din aeronavă. „Nu a fost prima dată”

Publicat: 03 05. 2023, 16:50
Persoană cu handicap, forțată să se târască pe scările avionului / Sursa FOTO: Adrian Keogh Instagram

Un incident șocant petrecut pe un aeroport din Suedia readuce în discuție problemele legate de sprijinul acordat persoanelor cu dizabilități.

Cazul irlandezului Adrian Keogh arată cât de prost funcționează sistemul în anumite situații.

Blocat în avion. „Este inacceptabil!”

Ajuns pe Aeroportul Landvetter, din Suedia, Adrian a fost nevoit să se târască pe scările avionului, o cursă a companiei Ryanair, ca să poată coborî din aeronavă. Incidentul s-a petrecut sâmbătă, 29 aprilie.

Bărbatul imobilizat în scaun cu rotile a fost informat că asistența pentru persoanele cu dizabilități nu funcționează.

El a povestit că însoțitorii de zbor de la compania Ryanair i-au transmis că nu are decât să se târască pe scările aeronavei dacă vrea să coboare. Sau poate aștepta o oră în avion, până la începerea programului pentru persoanele cu dizabilități.

Într-o declarație pentru BBC, Adrian Keogh a precizat că avea dureri insuportabile și trebuia să ajungă urgent la baie.

„Nu a fost prima dată când am fost blocat în avion după ce toată lumea a coborât. Este inacceptabil – tot ce cer este posibilitatea de a călători cu demnitate” – Adrian Keogh

La rândul lor, reprezentanții aeroportului suedez și-au cerut scuze pentru cele întâmplate. Suedezii dau vina pentru acest incident pe „mai multe evenimente neprevăzute” care au întârziat asistența oferită persoanelor cu dizabilități.

Compania Ryanair a anunțat că investighează incidentul.