Un al șaptelea zimbru a murit în Rezervația Hațeg-Slivuț. Au mai rămas doar șase

Publicat: 04 11. 2014, 11:46
Actualizat: 04 11. 2014, 15:14

Numărul zimbrilor din Rezervația Hațeg-Slivuț a scăzut la mai puțin de jumătate după ce un al șaptelea zimbru din cei 13 câți erau inițial a murit luni, în timp ce altul este sub tratament intensiv după ce medicii veterinari au observat că are simptome ale bolii limbii albastre.

„Din păcate, în cursul zilei de luni a murit încă un zimbru, o femelă fătătă anul acesta, care nu avea decât opt luni, iar un alt zimbru este bolnav și urmează tratament intensiv prescris de medici. De fapt, toți zimbri sunt sub tratamentul prescris de veterinari. Zimbrul bolnav nu a fost izolat de turmă deoarece veterinarii au spus că trebuie lăsat împreună cu celelalte animale despărțirea de ele putându-i crea un nou stres. Dacă se separă singur atunci îl vom duce în altă parte”, a declarat, marți, corespodentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Direcției Silvice Hunedoara, Horea Golea.

Potrivit sursei citate, s-au prelevat probe de la zimbrul decedat, acestea urmând să fie trimise la București pentru analize.

„Până acum avem șapte decese. Deja e confirmată boala limbii albastre la cinci dintre zimbrii decedați”, a adăugat Golea.

Rezervația de la Hațeg este închisă pentru vizitatori, iar cei șase zimbri rămași în viață sunt ținuți sub observație.

Rezervația Hațeg-Slivuț a fost închisă publicului în urmă cu aproximativ o lună, după ce un prim zimbru a murit, atunci existând suspiciuni de boala limbii albastre. Ulterior, în rezervație a fost confirmat un focar al acestei boli.

Primul caz de boala limbii albastre în România a fost diagnosticat în 22 august, în județul Buzău.