Un alpinist a murit după ce a căzut câțiva zeci de metri într-o prăpastie din Masivul Făgăraș

Publicat: 21 10. 2012, 12:03
Actualizat: 01 04. 2019, 07:31

Potrivit directorului Serviciului Public Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu, un prieten al alpinistului a sunat la 112, după ce l-a căutat în zonă și nu l-a găsit.

„Este un alpinist de 26 de ani, din Capitală, care, din primele noastre date, rezultă că a încercat să scurteze traseul de coborâre pentru a ajunge la locul unde își lăsase autoturismul înainte de a începe acțiunea de urcare, și, în zona de abrupt a căzut câțiva zeci de metri într-o prăpastie din partea superioară a Căldării Fundul Caprei. La fața locului, în urma apelului prietenului său s-au deplasat cinci salvamontiști și doi jandarmi montani care au reperat victima și urmează să o scoată din prăpastie”, a declarat Ion Sănduloiu.

La ora transmiterii acestei știri, echipa de intervenție a salvamontiștilor și jandarmilor montani urmează să preia trupul neînsuflețit al alpinistului și să-l transporte până la șoseaua Transfăgărășan, de unde va fi luat de o mașină a Serviciului Medico Legal Argeș și transportat la morga din Pitești.