Un alpinist utilitar a murit după ce a căzut în timp ce curăța geamurile unui cămin studențesc

Publicat: 09 03. 2013, 14:56
Actualizat: 26 03. 2019, 17:38

Alpinistul utilitar în vârstă de 31 de ani care a căzut, vineri seară, de la etajul șase, în timp ce curăța pe exterior geamurile unui cămin studențesc din Cluj-Napoca, a murit, primele date ale anchetei indicând că frânghia de care acesta era prins s-a rupt.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Cluj, Corina Lorinț a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că alpinistul utilitar a murit, iar instituția pe care o reprezintă a început o anchetă în acest caz.

„O echipă a ITM s-a deplasat aseară (vineri seara – n.r.) la locul accidentului și a început cercetarea. Bărbatul care a căzut era angajat la o firmă cu sediul în localitatea clujeană Florești și se pare că frânghia pe care atârna s-a rupt. A fost deschis un dosar, urmează să se ia declarații și să se stabilească ce s-a întâmplat”, a spus Lorinț.

La rândul său, comisarul Ioan Jurj, reprezentant al Poliției Municipiului Cluj-Napoca, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că și Poliția a început o anchetă în acest caz.

„Conform primelor cercetări, accidentul s-a produs după ce alpinistului i s-a rupt coarda. Cadavrul a fost transportat la Institutul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei”, a afirmat Jurj.

Alpinistul utilitar în vârstă de 31 de ani a căzut, vineri seară, de la etajul șase al unui cămin studențesc, unde curăța geamurile.