Un arădean a vrut să se sinucidă. Locuința i-a sărit în aer dar el a scăpat cu viață

Publicat: 08 05. 2015, 18:37
Actualizat: 29 03. 2019, 17:10

Incidentul a avut loc vineri după-amiază, în zona istorică a Aradului, mai mulți localnici de pe strada Ludovic Szantay sunând la 112 pentru a anunța producerea unei explozii.

La fața locului au ajuns echipe de prim-ajutor, care au găsit în locuința afectată un bărbat rănit grav, fiind vorba despre proprietar.

Victima, care are în jur de 50 de ani, a fost preluată de o ambulanță și transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, medicii constatând că are arsuri pe jumătate din suprafața corpului.

„Victima a fost adusă cu șoc combustional, urmare a unei explozii, și are arsuri de gradul III pe 50% din suprafața corporală, fiind afectate și căile respiratorii. Pacientul se află în operație, iar starea sa este foarte gravă”, a declarat Adrian Wiener, directorul spitalului.

Pompierii nu au fost nevoiți să intervină în urma exploziei, întrucât deflagrația nu a fost urmată de un incendiu.

Polițiștii fac cercetări la fața locului, iar surse din rândul anchetatorilor spun că proprietarul locuinței a încercat să se sinucidă cu gaz.

Angajații distribuitorului de gaz, care au oprit alimentarea în zonă, au constatat că bărbatul a legat la conducta din bucătărie un furtun de duș, iar din cauza gazului acumulat în locuință s-a declanșat explozia, cel mai probabil în urma unei scântei de la rețeaua electrică a locuinței.

Vecinii bărbatului spun că acesta este o persoană dificilă și consumă adesea alcool.