Un avocat din Baroul București a fost reținut pentru evaziune de 1,5 milioane de euro

Publicat: 11 03. 2016, 13:27

„În perioada 2010 – 2011, în calitate de reprezentant a două societăți comerciale cu sediul social în municipiul București, inculpatul nu a înregistrat în contabilitatea acestora operațiunile comerciale derulate și nu a declarat în totalitate veniturile obținute, modalitate prin care s-a sustras de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat. Astfel, acesta a cauzat un prejudiciu în valoare de aprox. 1.500.000 de euro, reprezentând T.V.A. și impozit pe profit”, au transmis procurorii printr-un comunicat de presă.

Potrivit comunicatului, în cursul zilei de joi au fost făcute șase percheziții „care au vizat imobilele deținute de inculpatul Ivan Florin-Cătălin pe raza municipiului București, a orașului Voluntari (județul Ilfov) și a județului Buzău, în vederea ridicării de documente financiar – contabile”, dispunând sechestru pe conturile bancare ale avocatului și pe cinci imobile deținute de acesta.

Avocatul Florin-Cătălin Ivan va fi prezentat Curții de Apel București iar magistrații vor decide daca dispun arestarea acestuia pentru 30 de zile.