Un bărbat a lăsat fără apă mii de oameni și zeci de firme, de două ori. „Ne-am dus la sigur, fiindcă știam despre ce e vorba. Iar a oprit apa, tot același cetățean”

Publicat: 08 08. 2013, 11:24
Actualizat: 29 03. 2019, 22:15

Un bărbat care locuiește în zona de sud a orașului Bistrița a închis un robinet din rețeaua publică de alimentare cu apă, astfel că mii de oameni au rămas fără apă potabilă, miercuri seară și joi dimineață, printre cei afectați fiind și primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, care locuiește în zonă.

Nicolae Sângeorzan, șef rețele la firma SC Aquabis SA, furnizorul de apă potabilă la Bistrița, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că un bărbat a închis apa, intrând într-un cămin aflat pe domeniul public.

„Miercuri seară, am fost anunțați că în partea de sud a orașului nu este apă. Am căutat timp de două ore să vedem unde avem avarie. Am găsit, în sfârșit, un cămin de sub pasarela care traversează calea ferată, la intrarea în Bistrița. Un bărbat, un domn Pop care locuiește la numărul 19, a oprit pur și simplu apa fiindcă, a spus el, avea o avarie în gospodărie și îi curgea apa în curte. Pentru asta putea suna la noi sau la 112, dar nu a făcut acest lucru. S-a dus și a oprit toată alimentarea cu apă a zonei, inclusiv la locuința primarului Ovidiu Crețu”, a spus Sângeorzan.

Potrivit acestuia, au fost afectați bistrițenii care locuiesc pe bulevardul Independenței, străzile Libertății, Cantonului, Moșilor, Simpozionului, stația de epurare, abatorul, fabrica de pâine, reprezentanța Volkswagen, benzinăria OMV.

„Mii de locuințe și zeci de firme au rămas fără apă. Am dat drumul apei azi noapte (în noaptea de miercuri spre joi – n.r.), iar azi dimineață (joi dimineață -n.r.) iar ni s-a spus că nu e apă. Ne-am dus acum la sigur, fiindcă știam despre ce e vorba. Iar a oprit apa, tot același cetățean. L-am informat pe domnul primar, care va trimite Poliția Locală la el să ia măsuri. Nu știm ce riscă bărbatul respectiv”, a mai declarat reprezentantul SC Aquabis SA.

Întrebat cum este posibil ca oricine să aibă acces la rețelele publice de apă, ca să le oprească atunci când dorește, Nicolae Sângeorzan a explicat că aceste cămine se află pe domeniul public, iar Aquabis trebuie să aibă acces la ele în orice moment.

„Se întâmplă avarii și trebuie să avem acces la cămine în orice moment”, a precizat Sângeorzan.

Contactat în legătură cu acest subiect, Florin Frandeș, șeful Poliției Locale Bistrița, a declarat că instituția a început o anchetă pentru a stabili ce pagube a creat bărbatul.

„Dacă a creat pagube mari, va fi deferit Poliției Județene și va fi anchetat penal. Dacă a creat doar pagube locatarilor, aceștia se pot îndrepta împotriva lui în instanță. Trebuie să vedem exact despre ce este vorba, dacă a distrus ceva. Abia apoi putem spune cum va fi sancționat”, a spus Florin Frandeș.

Miercuri, la Bistrița temperaturile au depășit 30 de grade Celsius. Județul se află, de altfel, sub cod galben de caniculă.