Un bărbat bolnav de Covid-19, care a mers la biserică, a infectat alți 91 de oameni

Publicat: 09 08. 2020, 17:30
Actualizat: 06 04. 2021, 17:29
Un bărbat bolnav de Covid-19, care a mers la biserică, a infectat alți 91 de oameni / Sursă Foto: Pixabay

Guvernatorul statului Ohio le-a cerut credincioșilor care merg la biserică să poarte măști, după ce o persoană infectată cu Covid-19, care a fost prezentă la o slujbă într-o biserică de pe teritoriul statului, a infectat alte 91 de persoane din 5 regiuni diferite ale statului american.

Infecția s-a propagat rapid

Guvernatorul Mike DeWine a publicat pe pagina sa de Facebook un grafic care arată cum s-a răspândit infecția, după slujba de la biserică, în perioada 14 iunie – 4 iulie, scrie The Independent.

„Nu este nevoie decât de o singură persoană pentru a provoca o răspândire in masă a # COVID19″, a scris guvernatorul.

„Încurajăm în continuare toată lumea să poarte măști și distanță socială ori de câte ori adunați – inclusiv la serviciile de cult”, a mai scris guvernatorul Mike DeWine .

„Știm că liderii noștri care se bazează pe credință nu vor altceva decât să-i protejeze pe cei care vin să se închine. Vrem să oferim comunităților noastre de credință toate informațiile pe care le putem oferi de la medici și experți în sănătate pentru a le înlocui cu instrumentele pentru a conduce serviciile în siguranță”,  a mai adăugat guvernatorul.

Altarul unei biserici ortodoxe din Beirut a scăpat neatins de explozia care a distrus o mai multe zone din oraș

Altarul bisericii ortodoxe St. Dimitrios din Achrafieh a supravieţuit suflului exploziei din Beirut. Naosul a fost devastat. Preotul Youil Nassif povesteşte cum a părăsit biserica, alături de copiii săi, cu doar 12 minute înainte de explozie, scrie BBC.

Biserica Ortodoxă Greacă St. Dimitrios din Achrafieh se află la mai puţin de un kilometru distanţă de locul în care a avut loc explozia din Beirut.

Cu toate acestea, altarul lăcașului de cult a rămas neatins de suflul deflagrației care a distrus mai multe zone ale capitalei Libanului, Beirut.